Afbeelding

De Lente van Drenthe wordt ‘sportieve camping’

Algemeen

GASSELTE - Vakantiepark De Lente van Drenthe in Gasselte heeft als zevende park in Drenthe een subsidie vanuit het REX-programma van Vitale Vakantieparken Drenthe ontvangen.

Voor de gemeente Aa en Hunze is het de tweede keer dat deze subsidie wordt uitgereikt aan een vakantiepark: vorig jaar ging Boscamping Zwanemeer in Gieten de collega’s uit Gasselte al voor. Roger Langenbach en Marjolein Vos hebben uit handen van gedeputeerde Henk Brink van Drenthe en wethouder Bas Luinge van Aa en Hunze een cheque ter waarde van 100.000 euro ontvangen. Daarmee gaan zij de aankomende jaren hun vakantiepark nog meer aanpassen tot ‘sportieve camping’. Er worden onder meer camperplekken gerealiseerd, er komt een pop-up camping en vier koerslodges.

Sinds de aankoop van de camping door Roger en Marjolein in 2007 is er al veel veranderd. Het park is omgetoverd van traditioneel stacaravanpark naar een modern en aantrekkelijk recreatiepark. Het recreatiepark heeft een unieke ligging naast de Boswachterij Gieten-Borger en de toeristische trekpleister ’t Gasselterveld en wordt daarmee omgeven door mooie routes en attracties. Na de naamswijziging in 2012 is de ingeslagen koers doorgezet en wordt met de naam Lente van Drenthe gerefereerd aan actief, natuur inclusief, sportief, verfrissend en innovatief.