De selectie van Sportclub Stadskanaal met de spelers van Lucky Ajax voor aanvang van de wedstrijd. (foto: André Dümmer)
De selectie van Sportclub Stadskanaal met de spelers van Lucky Ajax voor aanvang van de wedstrijd. (foto: André Dümmer)

Sportclub Stadskanaal maakt het even spannend tegen Lucky Ajax

Algemeen

STADSKANAAL - Met de wedstrijd Oud-Stadskanaal-Lucky Ajax als hoogtepunt heeft Sportclub Stadskanaal afgelopen weekend alsnog het 100-jarig bestaan van de club gevierd. 

De viering van het eeuwfeest stond eigenlijk twee jaar geleden al gepland, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Nadat het jubileumweekend vrijdag werd geopend met een receptie, was het zaterdag echt feest op sportpark Het Pagedal. In de ochtenduren vermaakten tientallen kinderen zich tijdens een clinic van de Boy Nijgh Voetbalschool en ‘s middags kwamen veel mensen een kijkje nemen bij de wedstrijd tegen Lucky Ajax, met in de gelederen onder meer Derk Boerrigter, Simon Tahamata en good old Sjaak Swart. Aan de kant van Stadskanaal mochten onder anderen René Nijgh, Jeroen Prummel, René Becker, Henk Meijer en Patrick Roukema hun opwachting maken. In de eerste helft maakten de Amsterdammers er binnen een half uur 0-3 van, maar de Knoalsters wisten binnen 5 minuten terug te komen tot 2-3 door doelpunten van René Nijgh en Patrick Roukema. Na de thee liepen de oud-profs echter al snel uit en stond er uiteindelijk een 2-11 eindstand op het bord. 

Over twee weken, op zaterdag 18 en zondag 19 juni, volgt nog een jubileumvoetbaltoernooi voor de jeugd. ,,Dat hebben we opgedeeld in twee dagen: op zaterdag speelt de jeugd tot en met Jo15-2 en op zondag komen de voetballers van Jo15-3 tot en met Jo19-1 in actie. In totaal zullen 105 teams van veel regionale verenigingen in actie komen, verdeeld over 21 poules.