Wethouder Marc Verschuren (rechts) ondersteunt letterlijk de vrijwilligers van het Bijenpark Stadskanaal. (foto: Auniek Klijnstra)
Wethouder Marc Verschuren (rechts) ondersteunt letterlijk de vrijwilligers van het Bijenpark Stadskanaal. (foto: Auniek Klijnstra)

Bijenpark Stadskanaal ziet er weer fris uit

Algemeen

STADSKANAAL - Ook in de gemeente Stadskanaal zijn afgelopen weekend de handen flink uit de mouwen gestoken tijdens de 18e editie van de nationale vrijwilligersactie NLdoet. 

Ook de wethouders toonden zich van hun ijverige kant: zo ging wethouder Marc Verschuren met een aantal vrijwilligers aan de slag om het Bijenpark Stadskanaal in recreatiegebied Het Pagedal een opknapbeurt te geven. ,,We hebben bomen en bosschages gesnoeid, nestkastjes voor de vogels schoongemaakt en hersteld en daarnaast zijn er nog 30 bijenbomen en vuilbomen geplant. Hoewel we niet alle werkzaamheden af hebben kunnen ronden, is alles goed verlopen en was het een mooie ochtend’’, zegt voorzitter Ge Hoogerwerf. ,,Gedurende het jaar wordt het bijenpark goed onderhouden, maar in het voorjaar pakken we het altijd goed aan. Daar is NLdoet een ideale gelegenheid voor en we doen dan ook elk jaar mee. Op zaterdag 3 september is het Bijenpark Stadskanaal van de partij op de jaarlijkse Leer en Doe Markt in het centrum van Stadskanaal. 

Ook de collega-wethouders van Marc Verschuren waren actief bezig in het kader van NLdoet. Goedhart Borgesius hielp mee bij het opknappen van het verenigingsgebouw aan de Lindenlaan in Mussel en Goziena Brongers was aanwezig in Musselkanaal om daar mee te helpen het verenigingsgebouw van de christelijke muziekvereniging Amicitia in Musselkanaal op te frissen.