Afbeelding

FC Groningen on Tour bij Sportclub Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Trainen als een profvoetballer van FC Groningen, leren voetballen als de FC-helden en kennismaken met de trainingsmethoden van de FC. 

Dat kan op donderdag 24 februari tijdens FC Groningen on Tour, die dan Sportclub Stadskanaal aandoet. In totaal 100 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar kunnen gratis meedoen aan de voetbaldag, met dank aan een financiële bijdrage van de gemeente Stadskanaal. ,,Iedereen mag zich opgeven, of ze wel of geen lid van een sportvereniging in de gemeente Stadskanaal. We willen hen een onvergetelijke dag bezorgen en daarnaast willen we ook graag de kinderen bereiken waarvan ouders de financiële mogelijkheden niet hebben hun kind(eren) dit te kunnen bieden’’, zegt René Becker. 

De dag, die plaatsvindt van 9.30 tot 15.30 uur, is ingedeeld in twee trainingssessies (ochtend en middag). De deelnemers kunnen leren dribbelen, passeren en bewegen als een atleet onder leiding van gediplomeerde trainers. De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en bestaan uit maximaal 12 kinderen per groep. Ook is er een gezonde sportlunch. Na afloop krijgen alle kinderen een officieel FC Groningen-certificaat van deelname mee naar huis, maar er zijn ook prijzen te winnen met de FC Groningen Quiz, waaronder twee kaarten voor de wedstrijd FC Groningen-NEC. Ook ouders/verzorgers en andere belangstellenden zijn welkom om te komen kijken op sportpark Het Pagedal. 

Aanmelden is niet meer mogelijk.