Afbeelding

Sportclub Stadskanaal viert verlaat eeuwfeest

Algemeen

STADSKANAAL - Sportclub Stadskanaal bestond in 2020 precies honderd jaar. Het was de bedoeling om daar een groot feest van te maken, maar door de uitbraak van het coronavirus kon dat niet doorgaan. Nu, twee jaar later, wordt er komend weekend alsnog uitgebreid stilgestaan bij deze mooie mijlpaal. 

Het jubileumweekend gaat op vrijdag 3 juni van start met een receptie voor genodigden in de feesttent op sportpark Het Pagedal. Het echte feest begint zaterdagochtend om 9.00 uur met een clinic van de Boy Nijgh Voetbalschool voor jeugd tot en met 15 jaar. Om 14.30 uur begint de wedstrijd tussen oud-voetballers van SC Stadskanaal en Lucky Ajax, met daarbij bekende namen als de gebroeders Rob en Richard Witschge, Derk Boerrigter, Simon Tahamata, Gerald Vanenburg en good old Sjaak Swart. ,,De selectie van Stadskanaal bestaat uit dertig spelers die nog wel regelmatig spelen, want we willen natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen’’, zegt René Becker, die in de jubileumcommissie zit. De jeugd kan na de wedstrijd nog genieten van De Dikdakkers Kids Show en ‘s avonds is er een grote feestavond in de tent met optredens van onder meer Wolter Kroes en dj Hermen Schomaker. 

Over ruim twee weken, op zaterdag 18 en zondag 19 juni, volgt er nog een jubileumvoetbaltoernooi voor de jeugd. ,,Dat hebben we opgedeeld in twee dagen: op zaterdag speelt de jeugd tot en met Jo15-2 en op zondag komen de voetballers van Jo15-3 tot en met Jo19-1 in actie. In totaal zullen er maar liefst 105 teams van veel verenigingen uit de regio in actie komen, verdeeld over 21 poules. ,,We hopen er met z’n allen een mooi feest van te maken, want het 100-jarig bestaan is toch wel iets waar je stil bij mag staan. Het feest is dan ook bedoeld voor iedereen die, op welke manier dan ook, Sportclub Stadskanaal een warm toedraagt.’’ 

Meer informatie over de jubileumactiviteiten is terug te vinden op www.scstadskanaal.nl.