Op maandag 6 juni zullen de motoren weer volop brullen tijdens de Pinksterraces op sportpark Noord in Stadskanaal. (eigen foto)
Op maandag 6 juni zullen de motoren weer volop brullen tijdens de Pinksterraces op sportpark Noord in Stadskanaal. (eigen foto)

Aftellen naar de Pinksterraces is begonnen

Algemeen

STADSKANAAL - Het aftellen is begonnen... Op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, zullen de motoren weer ronken in het MAC Stadion op sportpark Noord tijdens de Internationale Radio Continu Pinksterraces. 

Topcoureurs uit vijf Europese landen komen naar Stadskanaal om daar de strijd met elkaar en met de Nederlandse topcoureurs aan te gaan. Liefst achttien Special-topcoureurs zijn gecontracteerd en in de zijspanklasse gaan tien combinaties de strijd met elkaar aan. Maar ook de rijders uit de Kanaalstreek en de omliggende regio zullen hun talenten laten zien. In de Mingelmouse-klasse komen vanuit Stadskanaal Rutger van Lier, Niels Remmelts en Roy Hardenberg aan de start. Ze nemen het op tegen onder anderen Michel Lubben, Hannes Wendels, Jordy Hoogland, Anne de Laet en Thijs Bos uit Nieuw-Buinen, terwijl Jarno Smit en Rik Oosting uit Alteveer en Milan Groen en Rick Zomer uit Ter Apel het veld compleet maken. Verder staan de Rubingh Afbouw St500 NK en de Kornelius Badkamers en Keukensklasse staan op het programma. ,,Meer dan genoeg reden dus om op Tweede Pinksterdag naar het MAC Stadion te komen voor een dag met spectaculaire races en vertier.’’ Voor kinderen is er een Bungee Jump. 

De races beginnen om 13.00 uur, de eerste trainingen om 10.00 uur. Kaarten zijn te koop bij de twee kassa’s tegenover de ingang (pinnen is mogelijk) Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen (onder begeleiding), bezoekers van 13 tot en met 16 jaar betalen 5 euro en vanaf 17 jaar is de entree 15 euro. Parkeren kan op een van de drie grote parkeergelegenheden aan de voor- en achterzijde van het Refaja Ziekenhuis. Het MAC Stadion ligt aan de zuidelijke kant van het ziekenhuis.