De Old Stars bezig met de warming-up. (foto: Gert Grimmius)
De Old Stars bezig met de warming-up. (foto: Gert Grimmius)

FC Groningen wint eerste editie SJS Old Stars Toernooi

Algemeen

STADSKANAAL - Een heerlijk voorjaarszonnetje scheen afgelopen week boven sportpark Julianastraat in Stadskanaal waar de eerste editie van het SJS Old Stars Toernooi op het programma stond. 

Uiteindelijk kwam FC Groningen als winnaar uit de bus, maar de gezelligheid en saamhorigheid tijdens de afsluitende barbecue werden veel meer gewaardeerd. Een eerste editie, in de steigers gezet door SJS Old Stars-teammanagers Bram de Hoop en zijn kompanen Albert de Vries en Albert Boekhold, werd een sportieve strijd tussen 8 teams. In Poule A mochten SJS 1, FC Emmen 1, Vitesse ’63 en Sleen uitmaken wie in de finale terecht zou komen. In Poule B gingen FC Groningen, SJS 2, Gasselternijveen en HZVV met elkaar de strijd aan.

Voor alles was gezorgd: de cliënten van Cosis zorgden voor koffie, thee en zelf gebakken cake, de EHBO was aanwezig (maar hoefde gelukkig niet in actie te komen) en voldoende scheidsrechters om de boel in goede banen te leiden. ,,Want de mannen zijn weliswaar op leeftijd, maar het fanatisme spatte er af en toe nog vanaf’’, zegt Gert Grimmius namens de organisatie. FC Groningen haalde de eindstrijd en kwam daar gastheer SJS 1 tegen. De trots van het Noorden wist aan het langste eind te trekken en deze eerste editie winnend af te sluiten.

De gezellige barbecue na afloop viel in goede aarde. Het (alcoholvrije) bier vloeide rijkelijk en BBQ-masters De Hoop en zonen (met jongste bediende Henk Mik) zorgden voor een uitstekende maaltijd.