Haijo en Marjan Siegers van quaTand, de praktijk voor tandheelkunde in Gieten. (foto: Paul Abrahams)
Haijo en Marjan Siegers van quaTand, de praktijk voor tandheelkunde in Gieten. (foto: Paul Abrahams)

Run van Gieten biedt deelnemers overweldigende keuze

Algemeen

GIETEN - De veertiende editie van de Run van Gieten werpt haar schaduw vooruit. Op zaterdag 14 mei lopen vele honderden deelnemers zich de longen uit het lijf: van peuters tot 60-plussers. 

De keuze is overweldigend: bijna 10 jeugdlopen variërend van 250 tot en met 2400 meter, een VB-loop over 1000 meter, een wedstrijd voor framerunners over 2000 meter, een wedstrijd over 6 en 10 kilometer, een halve marathon en terug van weggeweest: de ultraRun van Gieten 50 kilometer. De ultraRun is onderdeel van de internationale Marathon & Ultracup: een circuit met bijna 50 wedstrijden in Nederland, Duitsland en België. Bovendien wordt in Gieten gestreden om het Open Noordelijk kampioenschap. De eerste Belgische atleten hebben zich inmiddels al ingeschreven. 

Rondom de Brink in Gieten wordt ook gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Om jongens en meisjes voor te bereiden op de jeugdlopen vindt vrijdagmiddag 22 april van 14.30 tot 15.30 uur een clinic plaats door looptrainer Tini Visker voor leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 op sportpark De Goorns in Gieten.

Jeugdlopen
De kinderen tot en met 12 jaar kunnen wederom gratis deelnemen, met dank aan Haijo en Marjan Siegers van quaTand, de praktijk voor tandheelkunde in Gieten. Deze trouwe sponsor maakt het mogelijk dat de jonge atleten met een tijdregistratiechip lopen en dat ze door een startnummer met voornaam persoonlijk kunnen worden aangemoedigd door het publiek. Na afloop staan tientallen bekers klaar voor de snelste jongens en meisjes per categorie. Daarnaast gaan alle prijswinnaars ook nog eens met een bijzondere stappenteller naar huis.

Kijk voor meer informatie op www.runvangieten.nl.