De jarige Lambert Bartelds met burgemeester Jan Seton. (eigen foto)
De jarige Lambert Bartelds met burgemeester Jan Seton. (eigen foto)

Lambert Bartelds viert zijn 102e verjaardag

Algemeen

2E EXLOËRMOND - Lambert Bartelds uit Tweede Exloërmond heeft zondag de respectabele leeftijd van 102 jaar bereikt. 

Bartelds is op 27 maart 1920 geboren in Eerste Exloërmond, waar hij opgroeit op de boerderij van zijn ouders. Later neemt hij de boerderij over van zijn ouders, waar hij samen met zijn vrouw eerst een gemengd bedrijf en later een akkerbouwbedrijf runt. Dat doet hij tot hij 65 jaar is, dan nemen zijn twee zoons het boerenbedrijf over en verhuizen vader en moeder Bartelds samen naar een woning aan de Kijlstraat in Tweede Exloërmond. Daar brengen ze nog vele gelukkige jaren samen door, tot Lamberts vrouw enkele jaren geleden overlijdt.

Samen krijgen ze drie kinderen, een dochter en twee zoons. Inmiddels is de familie verder uitgebreid met zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen/ Lambert woont nog steeds op zichzelf en doet zoveel mogelijk zelf in huis. Wel krijgt hij eten thuis bezorgd en krijgt hij hulp van buren en familie bij grotere klussen in huis en in de tuin. ,,Maar mijn vader mag ook nog steeds graag zelf bezig zijn. Ook komt Lambert nog regelmatig een kijkje nemen op de boerderij en hij volgt het nieuws nog steeds op de voet’’, vertelt zoon Jakob. In het verleden is Lambert ook bestuurlijk actief geweest, onder meer bij de LTO en de Rabobank.

De verjaardag van Lambert is zondag in familiekring gevierd. Maandagmiddag heeft hij nog bezoek gehad van burgemeester Jan Seton, die hem namens de gemeente Borger-Odoorn is komen feliciteren.