Afbeelding

Minder WW-uitkeringen in provincie Groningen

Algemeen

REGIO - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in februari afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. 

Eind februari telde Groningen 6231 WW-uitkeringen. Dat is 2,0 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam af met 128 (2,0 procent) ten opzichte van vorige maand. In vrijwel alle sectoren nam de WW af. Ook is er door de afgekondigde versoepelingen van eind februari meer werkgelegenheid ontstaan in onder andere de horeca, cultuursector, contactberoepen en niet-essentiële winkels. Dit droeg bij aan de daling van de WW in deze sectoren. Eind februari was het aantal WW-uitkeringen in Groningen ruim lager dan een jaar eerder (33,4 procent).

In de gemeente Stadskanaal daalde het aantal WW-uitkeringen met 6,4 procent van 327 naar 306. Eind vorige maand zat 2,0 procent van de beroepsbevolking in Stadskanaal zonder werk. In vergelijking met een jaar eerder daalde het aantal WW-uitkeringen met 33,6 procent. In de gemeente Westerwolde daalde het aantal WW-uitkeringen met 4,3 procent van 233 naar 223. Eind vorige maand zat 1,9 procent van de beroepsbevolking in Westerwolde zonder werk. In het afgelopen jaar daalde het aantal WW-uitkeringen met 35,4 procent.

Eind januari telde Nederland 187.610 WW-uitkeringen. Dat is 2,0 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er nog 192.951 WW-uitkeringen. Landelijk nam het aantal uitkeringen daarmee af met 2,8 procent. De forse daling op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.