Afbeelding

PvdA Borger-Odoorn organiseert woonprotest in Exloo

Algemeen

EXLOO - De PvdA Borger-Odoorn organiseert op vrijdag 4 maart een woonprotest in Exloo. De partij komt daarmee in actie voor de grote woningnood in de gemeente. 

Het is bijna onmogelijk om een huis te vinden in Borger-Odoorn en als er al een woning te koop is, is het onbetaalbaar. Starters hebben daarmee bijna helemaal geen mogelijkheden om een woning te vinden. Dat geldt ook voor ouderen, want levensloopbestendige huizen zijn er veel te weinig. Naast de problemen in de particuliere sector is er bovendien in de huursector een groot tekort aan woningen: de wachtrijen voor sociale huurwoningen zijn enorm. Mensen die graag in de gemeente willen blijven wonen zien daardoor veel te weinig mogelijkheden. 

De gemeente Borger-Odoorn loopt enorm achter bij het bouwen van nieuwe huizen: in vergelijking met andere Drentse gemeenten staat Borger-Odoorn onderaan in de lijst. Dat geldt evengoed voor de bouw van huurwoningen in de sociale huursector. De PvdA Borger-Odoorn organiseert daarom een woonprotest. Lijsttrekker Peter Zwiers: ,,Tussen 15.00 en 17.00 uur laat de PvdA zien dat het anders kan. We presenteren onze woonplannen en laten locaties zien waar volgens ons gebouwd kan worden. Niet alleen in de grootste dorpen, maar ook in de kleinere dorpen. Blijven wonen in eigen dorp is het uitgangspunt. Het is tijd dat de woningnood met zo groot mogelijke spoed wordt aangepakt. Dit college heeft vier jaar lang amper iets gedaan aan de woningnood.’’

Het woonprotest vindt plaats op het terrein van het voormalige Bebinghehoes aan de Schoolstraat in Exloo. De partij hoopt op een hoge opkomst, waarmee duidelijk wordt dat de woningnood in Borger-Odoorn een serieus probleem is dat moet worden aangepakt.