De deelnemers waren zeer fanatiek tijdens het Old Stars Beweegfestival. (foto's: Auniek Klijnstra)
De deelnemers waren zeer fanatiek tijdens het Old Stars Beweegfestival. (foto's: Auniek Klijnstra)

Eerste editie Old Stars Beweegfestival geslaagd

Algemeen

STADSKANAAL - Het Old Stars Beweegfestival voor 55+’ers, dat woensdag is georganiseerd door voetbalvereniging SJS, Stichting Welstad en Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN), is een succes geworden. 

Met ruim veertig deelnemers, aangevuld met twintig sporters van de deelnemende verenigingen, kende deze eerste editie een hele mooie opkomst. Wethouder Marc Verschuren van Stadskanaal was blij zoveel enthousiaste deelnemers te zien en de eerste plannen voor een tweede Beweegfestival in het voorjaar van 2022 zijn al gelanceerd.

Levensgeluk
De deelnemers werden ontvangen door onder anderen oud-topsporters Daniëlle Bekkering en Henk de Haan, die gedurende de activiteiten ook de nodige tips en aanmoedigingen gaven. Sommige sporters waren al flink op leeftijd en stuk voor stuk gaven deze mensen aan dat blijven bewegen een belangrijke bijdrage aan hun levensgeluk gaf. Het weer wilde niet echt meewerken, maar dat had gelukkig weinig invloed op het aantal deelnemers. Het officiële programma werd geopend door wethouder Marc Verschuren en Henk de Haan verzorgde vervolgens een gezamenlijk warming-up. Er werd in diverse groepen met vier verschillende sporten kennis gemaakt. Aan het einde van de ochtend had iedereen een introductie les Walking Football, Senior Korfbal, Jeu de Boules en Sportief Wandelen gehad. Daarnaast konden mensen bij De Gezonde Huiskamer van HANNN een leefstijl check doen.

Enthousiast maken
Naast alle inspanning was ook de verzorging prima voor elkaar. Dankzij de medewerkers van Cosis werden alle aanwezigen voorzien van koffie, thee en een plak cake en na afloop stond voor iedereen een lunch klaar bestaande uit soep, broodjes en fruit. De deelnemende verenigingen waren tevreden en mochten na afloop al de eerste deelnemers noteren voor hun activiteiten. ,,Kortom, het was een geslaagde dag en de organisatoren hebben zich voorgenomen om volgend voorjaar opnieuw een sportieve dag voor senioren te organiseren’’, zegt Krijn Verweij namens de organisatie. ,,Een flink aantal deelnemers van vandaag gaf al aan zeker weer van de partij te zijn en wellicht dan ook iemand mee te brengen. En dat is natuurlijk het streven: steeds meer mensen enthousiast maken en laten meedoen aan sport- en beweegactiviteiten!’’

Afbeelding
Krijn Verweij (SJS), Daniëlle Bekkering, Arnesto Ovaa (buurtwerker sport Welstad) en Henk de Haan.