Een schilderproef uit de vrije hand naar Ot en Sien. (eigen foto)
Een schilderproef uit de vrije hand naar Ot en Sien. (eigen foto)

Schilderworkshop Antje Ramaker in Goedewaagen

Algemeen

NIEUW-BUINEN - Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen organiseert op zaterdag 6 november weer een plateelschilderworkshop met Antje Ramaker. 

In de nieuwe museumworkshops wordt geschilderd met Delfts blauw. Bij het schilderen op het biscuit, het eenmaal gebakken aardewerk, gaat het vooral om in de juiste tonen van blauw een zelf gekozen decor uit te werken. Bij het schilderen is het zaak om de juiste verhouding tussen het te gebruiken kobaltblauw, water en de noodzakelijke lijmstof te ontdekken. Te veel water geeft lichte tonen, te weinig leidt tot diepe blauwe tonen. Het beschilderde aardewerk - dat kan een tegel, bordje, beker of vaasje zijn - wordt op de aardewerkfabriek Royal Goedewaagen professioneel geglazuurd en gestookt. 

Deelname bedraagt €40,- per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl. In verband met de opening van de Glastentoonstelling Nieuw-Buinen en Stadskanaal diezelfde middag begint de workshop deze keer om 10.00 uur en die duurt, inclusief een rondleiding door museum en fabrieksateliers door conservator Friggo Visser, tot 13.00 uur.