Afbeelding

Impacter Stadskanaal start met Gamecafé voor jongeren

Algemeen

STADSKANAAL – Impacter Stadskanaal, onderdeel van welzijnsorganisatie Welstad, start op vrijdag 1 oktober met een Gamecafé. 

Daarmee wil het project – dat jongeren de mogelijkheid biedt om samen met jongerencoaches te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen – eenzame jongeren uit hun isolement halen. ,,Van 30 september tot en met 7 oktober vindt de Week van de Eenzaamheid plaats en wij hebben gemerkt dat veel jongeren in coronatijd meer thuis zijn komen te zitten. Daar zijn ook jongeren bij die veel gamen en daardoor soms nog meer teruggetrokken zijn in hun eigen wereldje dan normaal. Om ze toch weer onder de mensen te laten komen, organiseren wij nu het Gamecafé. Want gamen is niet alleen een spelletje, het heeft ook een sociaal aspect: je ontmoet andere mensen online en hebt contact met elkaar’’, aldus jongerencoach Bertram Knoop. Impacter Stadskanaal richt zich op jongeren van 14 tot en met 27 jaar.

Kick-off

Tijdens het Gamecafé, dat bedacht is door jongeren die momenteel begeleid worden in het traject van Impacter Stadskanaal, zal ook een jongerenwerker aanwezig zijn om met de jongeren in gesprek te gaan als daar behoefte aan is. ,,Deze eerste editie is een soort kick-off van het Gamecafé. Als het echt een succes is, willen we het vaker gaan organiseren, bijvoorbeeld maandelijks.’’ 


Het Gamecafé vindt vrijdag vanaf 19.00 uur plaats in jongerencentrum De Kwinne in Stadskanaal. Aanmelden kan via info@impacterstadskanaal.nl of via de Facebookpagina en Instagram-account pressstartgamecafe.