De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR rijdt ook tijdens de STAR-dagen. (foto: Lars Blaauw/STAR)
De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR rijdt ook tijdens de STAR-dagen. (foto: Lars Blaauw/STAR)

STAR-dagen bij Museumspoorlijn STAR

Algemeen

STADSKANAAL - Het derde weekend van september staat bij Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal traditiegetrouw in het teken van extra activiteiten. Ook dit jaar rijden de treinen weer op zaterdag 18 en zondag 19 september tijdens de STAR-dagen.

In 2020 zou het evenement ‘Stadskanaal onder Stoom’ plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis is dat toen opgeschoven naar 2021, maar ook dit jaar gaat dat evenement niet door. Daarvoor in de plaats rijdt de trein zaterdag en zondag ‘gewoon’. Wel worden beide dagen enkele extra activiteiten georganiseerd. Op en rond het emplacement Stadskanaal staan diverse oude voertuigen opgesteld en de werkplaats is open voor bezichtiging. Voor bezoekers die alleen willen kijken heeft de STAR gedurende het weekend speciale perronkaartjes. Deze zijn online te koop.

Dienstregeling
Tussen Stadskanaal en Veendam wordt op beide dagen een intensievere dienstregeling gereden. Vanuit Stadskanaal vertrek de trein op beide dagen om 10.00, 12.10, 14.30 en 16.30 uur. Net als tijdens het zomerseizoen moet voor al deze ritten vooraf gereserveerd worden. De kaartjes zijn te koop via de website van de STAR: www.stadskanaalrail.nl. Ook kan op beide dagen de treinrit gecombineerd worden met een High Tea in de sfeervolle rijtuigenloods, die hiervoor helemaal in een ‘Alice in Wonderland’-thema wordt ingericht. Ook voor de High Tea geldt dat reserveren vooraf verplicht is.

Kijk voor alle informatie op www.stadskanaalrail.nl.