Afbeelding

Wandeling langs eetbare wilde planten

Algemeen

BORGER - In Het Wilde Weg organiseert op dinsdag 3 augustus een eetbare wilde planten-wandeling rondom het Hunebedcentrum in Borger. 

Treed in de voetsporen van onze voorouders: de jagers en verzamelaars. Ga mee op pad en ontdek de eetbare wilde planten die volop in de berm, het veld, het bos en wellicht ook in de eigen tuin staan. Rondom het hunebed, in het veld en langs het kanaal groeien volop eetbare wilde planten: harig knopkruid, duizendblad en witte dovenetel veranderen in heerlijke kruiden waar gerechten mee verrijkt kunnen worden. De wandeling wordt gehouden in samenwerking met het Hunebedcentrum en Stichting Het Drentse Landschap.

De anderhalf uur durende wandeling start om 10.30 uur bij het hunebed in Borger, waar om 10.15 uur verzameld wordt. Er wordt onderweg vrij veel stil gestaan bij de planten, waardoor de afstand die wordt afgelegd niet heel groot is. Na afloop drinken de deelnemers een kopje thee met zelf geplukte kruiden en eten ze een stukje hunebedkoek bij het Hunebedcentrum. Deelname bedraagt €20,- voor volwassenen en €10,- voor kinderen vanaf 6 jaar. Vooraf opgeven kan bij Leah Groeneweg via info@inhetwildeweg.nl.