De kinderen proberen in opperste concentratie een zo mooi mogelijke foto te maken. (foto: Auniek Klijnstra)
De kinderen proberen in opperste concentratie een zo mooi mogelijke foto te maken. (foto: Auniek Klijnstra)

Hoe fotograaf je de natuur met je smartphone?

Algemeen

TER APEL - Kinderen hebben tegenwoordig al op jonge leeftijd een smartphone. Maar in deze online wereld vergeten ze soms hoe mooi de natuur om hen heen is. 

Fotograaf André Dümmer uit Ter Apel heeft daarom het educatieve pilotproject ‘Fotograferen met je smartphone’ bedacht voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool, in samenwerking met de Bibliotheek Ter Apel en IVN Westerwolde-Oldambt. Door creatief gebruik van de smartphone en kijken naar de natuur te combineren, leert Dümmer de kinderen op een leuke manier om zich te interesseren voor de natuur.

Afgelopen week vond op het grasveld bij Museum Klooster Ter Apel de eerste workshop plaats. Leerlingen van OBS De Vlinder uit Ter Apel kregen eerst uitleg over zaken als compositie, licht, donker, schaduw, horizon en standpunten, waarna ze op pad mochten om foto’s te maken. Aan het eind van de workshop mochten ze hun drie mooiste foto’s inleveren. ,,Er waren geen winnaars of verliezers. Het is geen wedstrijd, maar een leuke leerervaring’’, aldus Dümmer. 

Inmiddels hebben al meerdere scholen in de gemeente Westerwolde interesse getoond om mee te willen doen met het pilotproject. Het project loopt ook na de zomervakantie door.