Afgelopen zaterdag is met succes de eerste proefrit gemaakt. (foto: Tijmen Holstein)
Afgelopen zaterdag is met succes de eerste proefrit gemaakt. (foto: Tijmen Holstein)

Museumspoorlijn STAR komt weer op stoom

Algemeen

STADSKANAAL - De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal gaat weer rijden. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, wordt het vuur van de locomotief weer opgestookt. 

De start van het ‘stoomseizoen’ is op zondag 20 juni. Net als bij andere musea en attracties moeten bezoekers vooraf kaartjes kopen. 

Geslaagde proefrit
Stoomlocomotief 52 8060 is de afgelopen periode in revisie geweest. De vrijwilligers van de technische dienst hebben veel werkzaamheden aan de locomotief uitgevoerd. Afgelopen zaterdag heeft de locomotief een succesvolle proefrit gereden, die daarmee klaar is voor het zomerseizoen. De locomotief is uitgebreid getest, maar bezoekers hoeven zich niet vooraf te laten testen bij een bezoek aan Museumspoorlijn STAR. Net als in 2020 is vooraf reserveren voorlopig nog wel verplicht en worden in de trein zitplaatsen gereserveerd.

Ook dit jaar wordt op rijdagen twee keer per dag tussen Stadskanaal en Veendam gereden. Tot nader aankondiging kunnen bezoekers alleen op station Stadskanaal instappen. Instappen in Bareveld, Wildervank en Veendam is voorlopig nog niet mogelijk. Reserveren kan online via de website van de STAR. Bezoekers kunnen de rijdag en de tijd waarop ze mee willen rijden selecteren.