De studenten van het Noorderpoort die de duurzame hotspot hebben ontworpen. (foto: Noorderpoort)
De studenten van het Noorderpoort die de duurzame hotspot hebben ontworpen. (foto: Noorderpoort)

Studenten Noorderpoort ontwerpen duurzame hotspot

Algemeen

STADSKANAAL - Studenten van het derde jaar bouwkunde van Noorderpoort Beroepsonderwijs in Stadskanaal ontwerpen in samenwerking met Ubbo Emmius een gebouw voor moderne technologie op het terrein aan de Sportparklaan, een duurzame hotspot. 

Met deze opdracht doen de studenten mee aan de landelijke wedstrijd SMARTCirculair. Dit is een wedstrijd waar de studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijk, spraakmakend, vernieuwend en circulair ontwerp. De bedoeling is om een zo duurzaam mogelijk gebouw te ontwerpen met aandacht voor energiezuinig bouwen, zoals een groen dak, zonnepanelen, duurzame bouwmaterialen en duurzame installaties. Samen met acht andere scholen uit de rest van het land doen de studenten mee aan deze SMARTCirculair-wedstrijd. 

Moderne technologie
De hoofdgedachte van dit gebouw is om de techniek onder de aandacht te brengen. Het gebouw wordt voor studenten en leerlingen én door studenten ontworpen. In het gebouw moet ruimte komen voor moderne technologie, zoals 3D-printers, CNC-simulator, lasersnijders, plasmasnijders, virtueel lassen en drone vliegen.

De studenten zijn te volgen op social media via Instagram (Teamnoorderpoort) en Facebook (Team Noorderpoort Stadskanaal).