Afbeelding

Extra aandacht voor het Provinciaal Studiefonds

Algemeen

REGIO - De provincie Groningen vraagt om extra aandacht voor het Provinciaal Studiefonds. De Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds is opgericht in 1951 en het fonds is bedoeld voor inwoners van Groningen met een laag inkomen die een opleiding willen volgen. Alle Groningse gemeenten (behalve de gemeente Groningen) en de provincie dragen bij aan dit fonds.

Voorzitter Tjeerd van Dekken: ,,Door extra aandacht te vragen via diverse instanties, en rechtstreeks bij de inwoners met een laag inkomen, hopen we dat het Studiefonds nog bekender wordt én dat mensen er ook meer gebruik van gaan maken. Er zit een ruim bedrag in het Studiefonds voor de tegemoetkoming van een deel van hun reis- en studiekosten.”

Begin deze week ontvingen onderwijs- en welzijnsinstellingen en gemeenten in de provincie Groningen informatie over het Studiefonds. Hiermee kunnen zij ouders en studenten attenderen op de mogelijkheden van het Studiefonds. De Voedselbank krijgt folders om bij voedselpakketten te stoppen, zodat mensen die gebruik maken van de Voedselbank ook geattendeerd worden op de mogelijkheden van het Studiefonds. Via een Facebookcampagne wordt het Studiefonds rechtstreeks onder de aandacht gebracht bij de doelgroepen. Uitgebreide en actuele informatie over de mogelijkheden van het Groninger Studiefonds is te vinden op de website van de provincie Groningen.

Het doel van het Provinciaal Studiefonds is het verlenen van financiële bijdragen in de kosten die verbonden zijn aan de studie van leerlingen en studenten die zelf of wier ouders/verzorgers niet over de daarvoor nodige middelen beschikken.