In de Mincraft-maand kunnen kinderen op een digitale kavel hun eigen bouwen. (foto: Biblionet Groningen)
In de Mincraft-maand kunnen kinderen op een digitale kavel hun eigen bouwen. (foto: Biblionet Groningen)

Biblionet Groningen en Acantus trappen Minecraft-maand af

Algemeen

STADSKANAAL - Biblionet Groningen en woningcorporatie Acantus dagen kinderen van 5 tot en met 21 mei uit om mee te denken over de toekomst van wonen in hun regio. 

Deze maand starten de Groningse bibliotheken met Acantus een Minecraft-project. Kinderen kunnen meedenken over wonen in de toekomst én op een digitale kavel hun eigen huis bouwen. De beste en mooiste ideeën worden beloond met een prijs. Op woensdag 5 mei wordt in de wekelijkse uitzending van BiebLab de Minecraft-maand afgetrapt. Meekijken kan vanaf 15.00 uur via youtube.com/bieblab

Hoe kan je meedoen?
Meedoen kan door tussen 5 en 21 mei mee te bouwen op de Minecraft-server van Biblionet Groningen. Stuur een mail naar bieblab@biblionetgroningen.nl en je ontvangt de inlog naar de server. Bouw op je eigen kavel een huis van de toekomst, maak een pitch (video of foto’s) waarin je uitlegt wat jouw huis zo bijzonder maakt en mail deze uiterlijk zaterdag 22 mei naar bieblab@biblionetgroningen.nl. Op woensdag 26 mei maakt de jury de winnaars bekend in de slot-uitzending van BiebLab.