Team City Channel heeft zich weten te plaatsen voor de Benelux-finale van de FIRST Lego League. (eigen foto)
Team City Channel heeft zich weten te plaatsen voor de Benelux-finale van de FIRST Lego League. (eigen foto)

Team City Channel naar Benelux-finale FIRST Lego League

Algemeen

STADSKANAAL - Drie leerlingen van scholengemeenschap Ubbo Emmius aan de Stationslaan in Stadskanaal hebben een ticket gewonnen voor de Benelux-finale van de FIRST (For Inspiration and Recognition in Science and Technology) Lego League op zaterdag 17 april. 

Het team bestaat uit drie vriendinnen: Myrthe Groenendijk, Madelein Breedveld en Ella van het Hof. In deze lastige tijd hebben de drie meiden hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Alles moest worden gefilmd en opgestuurd. Ondanks hier en daar wat technische tegenslagen zijn ze er  toch in geslaagd om alles op tijd af te hebben. Samen met nog een team uit de regio gaan ze tijdens een online live event strijden om een plek te veroveren voor de FIRST Championship van Lego League, die normaal in de Verenigde Staten wordt gehouden. ,,Maar eerst nog maar even genieten van dit succes en goed presteren tijdens de Benelux-finale. Daarna zien we wel verder’’, aldus coach Frank van het Hof. ,,Hoe deze Benelux-finale er uit gaat zien weten we nog niet precies, dat heeft natuurlijk alles te maken met de situatie waarin we nu allemaal zitten.’’ 

De drie dames zijn al een keer eerder, toen nog fysiek in Eindhoven, naar de Benelux-finale geweest met een groter team. ,,Dit keer hebben ze dus met z’n drieën alles voor elkaar gekregen: het bouwen en programmeren van de robot, het maken van een presentatie over een project waar zij voor hebben gekozen en natuurlijk de Core Values.