Trientje en Henk Hadderingh uit Gasselte kregen een mooi boekt van burgemeester Anno Wietze Hiemstra. (foto: Week in Week uit)
Trientje en Henk Hadderingh uit Gasselte kregen een mooi boekt van burgemeester Anno Wietze Hiemstra. (foto: Week in Week uit)

Henk en Trientje Hadderingh vieren briljanten huwelijk

Algemeen

GASSELTE - Henk Hadderingh en Trientje Kolthof uit Gasselte hebben vorige week een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 65 jaar getrouwd en vieren daarmee hun briljanten huwelijk. 

De 86-jarige Henk wordt geboren in Gieten, de even oude Trientje ziet het levenslicht in Drouwen. Ze leren elkaar in 1956 kennen tijdens een dansavond in Gasselte. Ze raken aan de praat en een dag later komen ze elkaar weer tegen op straat. Henk brengt Trientje op de fiets naar huis en sindsdien is het raak tussen de twee. Na drie jaar verkering trouwen ze op 15 april 1959 in het gemeentehuis in Borger. 

Het kersverse echtpaar woont eerst twee jaar bij de opa en oma van Trientje in Drouwen. Henk volgt in die tijd de politie-opleiding in Amsterdam en is alleen in het weekend thuis, terwijl Trientje diverse baantjes heeft om de kost te verdienen: bij een boer, in de huishouding en woonzorgcentrum Dekelhem. Omdat een woning vinden in Amsterdam niet lukt solliciteert Henk bij de politie in de voormalige gemeente Vlagtwedde. Hij wordt aangenomen en gaat aan de slag op het bureau in Ter Apel. Na tien jaar wordt hij inspecteur bij de woningstichting in Assen en keert daarna weer terug bij de politie, ditmaal in Veendam. Na vijf jaar gooit hij het roer om en besluit een eigen zaak te beginnen in Gieten: Hadderingh Kunststof.  

Samen krijgt het echtpaar vier kinderen en inmiddels is de familie uitgebreid met zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Elf jaar geleden verhuizen Henk en Trientje naar Gasselte, waar ze met veel plezier wonen. ,,We zijn gezond en hebben het nog leuk samen, dat is toch het belangrijkste in het leven’’, zegt Henk. Beiden hebben ze zich actief ingezet voor de samenleving: Trientje bij De Zonnebloem en Henk (onder meer) bij de ANBO. Met hun Shetlandpony’s hebben ze stad en land afgereisd voor keuringen, tegenwoordig gaan ze graag naar de Huiskamer in Gasselternijveen om mensen te ontmoeten en samen te eten. 

Het echtpaar heeft donderdagmiddag bezoek gehad van burgemeester Anno Wietze Hiemstra, die het paar namens de gemeente Aa en Hunze heeft gefeliciteerd.