Harm en Gretha Hilverts kregen van de gemeente een kopie van hun originele trouwakte cadeau. (foto: André Dümmer)
Harm en Gretha Hilverts kregen van de gemeente een kopie van hun originele trouwakte cadeau. (foto: André Dümmer)

Harm en Gretha Hilverts vieren diamanten huwelijk

Algemeen

TER APEL - Harm Hilverts en Gretha ter Veen uit Ter Apel hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 79-jarige Harm wordt geboren in Bourtange, de 82-jarige Gretha ziet het levenslicht in Ter Apel. Ze leren elkaar in de winter van 1962/1963 kennen in café Siemens. Na twee jaar verkering trouwen ze op 3 april 1964. Het kersverse echtpaar krijgt een huis toegewezen in Agodorp in Ter Apel. In de loop der jaren verhuizen ze nog enkele malen en in 1991 verhuizen ze naar de Baander, waar ze tot op de dag van vandaag met veel plezier wonen. 

Harm is zijn werkzame leven begonnen bij Philips in Stadskanaal. In 1970 gaat hij aan de slag bij de Avebe in Ter Apelkanaal en later vindt hij emplooi bij de MB-spellenfabriek in Ter Apel. In 1995 verkast hij naar DSM in Emmen, waar tot zijn pensioen in 2010 werkt. Gretha werkt voor haar huwelijk onder meer bij een kledingwinkel en groenteboer en werkt ook één seizoen in een hotel op Ameland. Als de kinderen wat groter zijn gaat ze aan de slag in de thuiszorg, waar ze tot haar 60e werkt. Samen krijgt het echtpaar twee dochters en inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. 

Gerrit en Alie zijn goed gezond en doen alles nog zelf in huis. ,,We redden ons samen prima en genieten nog elke dag.’’ De twee zitten allesbehalve stil: Gretha mag graag puzzelen, zwemmen en fietsen en Harm is een fanatiek fietser. ,,Ik ben al 45 jaar lid van TFC De Ketting en fiets nog elke dag.’’ Daarnaast gaat het stel graag op vakantie: met de caravan hebben ze in de afgelopen 35 jaar al bijna heel Europa bezocht. ,,Vorig jaar hebben we de caravan ingeruild voor een camper en dat bevalt prima.’’   

Het huwelijksjubileum wordt zaterdag met familie en vrienden gevierd in Partycentrum Rendering in Vlagtwedde. ,,Daar gingen we vroeger regelmatig dansen, dus daar liggen veel goede herinneringen.’’ Het echtpaar heeft bezoek gehad van waarnemend burgemeester Klaassen van Westerwolde, met een kopie van hun originele trouwakte als cadeau.