Gerrit en Alie Meijer vieren vandaag hun 60e trouwdag met hun kinderen en kleinkinderen. (foto: André Dümmer)
Gerrit en Alie Meijer vieren vandaag hun 60e trouwdag met hun kinderen en kleinkinderen. (foto: André Dümmer)

Gerrit en Alie Meijer vieren diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - Gerrit Meijer en Alie Kijf uit Stadskanaal vieren vandaag een bijzonder huwelijksjubileum: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 80-jarige Gerrit wordt geboren in Stadskanaal, de even oude Alie ziet het levenslicht in Veendam. Ze leren elkaar op 21 januari 1962 kennen in een cafetaria in Stadskanaal. Na twee jaar verkering trouwen ze op 3 april 1964. Het kersverse echtpaar krijgt een huurhuis toegewezen aan de Westerparallelstraat, die ze een paar jaar later verruilen voor een huis aan de Unikenkade. In 1987 verhuizen ze naar de Semskade, waar ze tot op de dag van vandaag met veel plezier wonen. 

Gerrit heeft in zijn werkzame leven diverse werkgevers gediend, waaronder Havehasta in Stadskanaal en werkvoorzieningsschap Wedeka, waar hij 26 jaar werkte tot zijn pensioen. Ook Alie heeft veel in fabrieken gewerkt, waaronder sigarenfabriek Champ Clark in Nieuwe Pekela en Philips in Stadskanaal. Als de kinderen wat groter zijn werkt ze ook nog bij supermarkt Fred van der Werff en in de schoonmaak. Samen krijgt het echtpaar twee dochters en inmiddels is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. ,,En de negende is op komst.’’ Gerrit en Alie gaan graag winkelen in Duitsland of naar De Bazaar in Beverwijk. ,,Gerrit rijdt nog steeds en we gaan samen overal naartoe. We vermaken ons in ieder geval nog prima samen. En als je elkaar een beetje kan uitdagen is dat allleen maar leuk.’’ Daarnaast hebben de twee allebei jarenlang gevolleybald en is Gerrit 41 jaar trainer van de recreanten geweest in Nieuw-Buinen. ,,Ook onze kinderen en kleinkinderen hebben gespeeld of doen dat nog steeds.’’ 

Het huwelijksjubileum wordt met de familie gevierd tijdens een etentje. Het echtpaar krijgt vanmiddag wethouder Goedhart Borgesius op de koffie, die het paar namens de gemeente Stadskanaal komt feliciteren.