Het jubilerende echtpaar Harm en Hotske Meijer met hun Beagle en een van hun katten. (foto: Auniek Klijnstra)
Het jubilerende echtpaar Harm en Hotske Meijer met hun Beagle en een van hun katten. (foto: Auniek Klijnstra)

Harm en Hotske Meijer vieren briljanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - Harm Meijer en Hotske Kok uit Stadskanaal hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 65 jaar getrouwd en vieren daarmee hun briljanten huwelijk.

De 86-jarige Harm wordt geboren in Stadskanaal, de 85-jarige Hotske ziet het levenslicht in Alteveer. De twee leren elkaar in 1955 kennen. ,,Ik ging vaak op zaterdag met een vriendin fietsen. De ene keer naar Winschoten en op een zaterdag gingen we naar Stadskanaal. Op de terugweg had mijn vriendin ineens een jongen bij zich en die kwam later nog een keer. Toen zei ze tegen hem: ‘Neem volgende week je kameraad mee, dat is leuk voor Hotske’. Dat bleek Harm te zijn, maar in eerste instantie zag ik het niet zo zitten en schreef ik hem een brief dat ik hem niet meer wilde zien. Maar een week later stond Harm er gewoon weer en vanaf toen was het raak tussen ons.’’ Ze trouwen na drie jaar verkering op 20 december 1958 in Stadskanaal.

Harm werkt jaren als stoffeerder bij meubelfabrieken Wako en Knicos, die beiden failliet gaan. Via een kennis komt hij uiteindelijk bij Wedeka terecht, waar hij tot zijn pensioen werkt. Hotske werkt voor haar huwelijk bij tricotagefabrieken Westers in Nieuwe Pekela en Schmidt in Wildervank. Samen krijgen ze een dochter en inmiddels is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen en een aangenomen dochter. Na hun trouwen gaan ze wonen aan de Unikenkade en vijf later betrekken ze een woning aan de Semskade, voor ze in 1972 naar de Iepenlaan verhuizen. Daar wonen ze jarenlang met veel plezier, maar omdat ze graag gelijkvloers willen gaan wonen gaan ze naar de Burgemeester Reijndersstraat, waar ze met veel plezier wonen. 

Harm en Hotske zijn nog lekker actief. ,,We hebben beiden vogels. Harm is vroeger ook wel naar wedstrijden geweest. Daarnaast hebben we nog een hond, twee katten en een konijn. Verder is Harm actief met diamond painting, terwijl ik ook graag een boek lees. Bij mooi weer fietsen we veel en verder hebben we een grote vriendenkring, dus het is hier vaak een zoete inval.’’ Het huwelijksjubileum wordt zaterdag gevierd met een etentje met familie en kennissen. Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van wethouder Jur Mellies, die het paar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.