Henk en Maria van der Aa uit Musselkanaal zijn dankbaar dat ze hun 60e trouwdag hebben kunnen vieren. (foto: André Dümmer)
Henk en Maria van der Aa uit Musselkanaal zijn dankbaar dat ze hun 60e trouwdag hebben kunnen vieren. (foto: André Dümmer)

Henk en Maria van der Aa vieren diamanten huwelijk

Algemeen

MUSSELKANAAL - Henk van der Aa en Maria Westen uit Musselkanaal hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren daarmee hun diamanten huwelijk.

De 82-jarige Henk wordt geboren in Musselkanaal, de 80-jarige Maria ziet het levenslicht in 2e Exloërmond. Ze leren elkaar in 1961 kennen tijdens een dansavond in hotel Schot in Musselkanaal. ,,Aan het einde van de avond had je een schrikkeldans: dan vroegen de meisjes de jongens ten dans. Ik heb Henk gevraagd om met me te dansen en sindsdien zijn we een paar’’, blikt Maria terug op hun eerste ontmoeting. Na bijna drie jaar verkering trouwen ze op 24 april 1964. Het kersverse echtpaar krijgt een huis toegewezen in Stadskanaal. Vijf jaar later vestigen ze zich in Musselkanaal, waar ze tot op de dag van vandaag met veel plezier wonen. 

Henk is zijn werkzame leven begonnen bij Philips in Stadskanaal en volgt in de avonduren de lerarenopleiding. Dat resulteert erin dat hij 1969 het onderwijs in gaat en leraar natuur-, wis- en scheikunde wordt op de Don Bosco Mavo in Musselkanaal. Dat doet hij tot hij met vervroegd pensioen kan. Maria werkt eerst op de loonadministratie en later op het technisch bedrijf van Philips en als de kinderen groter zijn gaat ze opnieuw aan de slag in de administratie. Samen krijgt het echtpaar vier kinderen en inmiddels is de familie uitgebreid met zeventien kleinkinderen. 

De twee zijn altijd actief geweest: Henk heeft gevolleybald, gezongen bij twee koren en zitting gehad in het schoolbestuur. ,,Zelf mag ik graag lezen, handwerken, spelletjes doen en ik zit al veertig jaar in het plaatselijke 4 Mei Comité, maar daar stop ik nu mee. Samen hebben we ook altijd veel gefietst en veel gereisd.’’ Dat Henk en Maria deze mijlpaal mogen vieren is voor het paar extra bijzonder. ,,Henk heeft vorig jaar corona gehad en door allerlei complicaties is het een paar dagen kritiek geweest. Hij revalideert momenteel in De Prinshoeve en gaat zienderogen vooruit. Daarom zijn we extra dankbaar dat we dit jubileum mogen vieren. Samen zijn we heel gelukkig.’’  

Het huwelijksjubileum is met kinderen, kleinkinderen en broers en zussen gevierd. Het echtpaar heeft bezoek gehad van wethouder Egbert Hofstra, die het echtpaar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.