Afbeelding

Westerwolde bindt ook Weerdinge aan de zegekar

Sport

VLAGTWEDDE - Waar Westerwolde vorige week in en tegen Engelbert een zwaarbevochten 2-0 overwinning uit het vuur sleepte moest zondagmiddag Weerdinge er met dezelfde cijfers aan geloven. 

En niet alleen de uitslag kwam overeen met een week geleden, ook het woord ‘zwaarbevochten’ was op sportpark De Barlage in Vlagtwedde van toepassing. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Reints ontspon zich voor het in behoorlijke mate toegestroomde publiek een open wedstrijd, waarbij het spel voortdurend op en neer golfde. De grootste kansen in deze eerste speelhelft waren voor de thuisploeg, met name voor linkerspits Frank Riks. Prima aangespeeld vanuit een serie goede aanvallen lukte het hem echter niet de bal achter de prima acterende doelman Thomas van Klinken van Weerdinge te werken. Ook in de slotminuut wist hij vanuit een corner de bal niet tussen de palen te knikken. En omdat de spaarzame kansen van Weerdinge ook niet tot succes leidden, kon scheidsrechter Reints na een verder aantrekkelijke eerste helft beide ploegen met de beginstand naar de kleedkamers sturen. 

In het tweede bedrijf zette de wedstrijd zich ongeveer op dezelfde manier voort, zij het dat het spelniveau toch wel enigszins naar beneden ging. Toch vielen er voor zowel voor Westerwolde als Weerdinge een aantal reële scoringskansen te noteren, maar vrij voor de keeper wisten zowel Joran de Boer van Weerdinge als René van der Laan niet tot scoren te komen voor de thuisploeg. Toch was het diezelfde Van der Laan die de ban brak en als eerste en enige de bal binnen de palen wist te schieten. Vrij voor doelman Van Klinken bleef hij in de 80e minuut wel rustig en de toch wel enigszins bevrijdende 1-0 op het scorebord te brengen. Toen de mannen van trainer Geert Katoen van Weerdinge meer risico moest nemen om de aansluitingstreffer te realiseren, sloeg Westerwolde definitief toe. Na weer een prima dieptepass snelde René van der Laan in de 88e minuut andermaal richting het vijandelijke doel en na koelbloedige afronding kon hij zich opnieuw laten fêteren door zijn toegesnelde ploeggenoten. Niet lang daarna kon arbiter Reints, die de wedstrijd onder controle had, voor de laatste keer fluiten. 

Met deze drie punten in de knip steeg Westerwolde op de ranglijst naar de tiende plaats en heeft nu 20 punten uit zeventien wedstrijden. Ondanks het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden bedraagt het gat naar de nummer vijf in de stand slechts 5 punten. Het moge duidelijk zijn dat er de komende weken nog heel wat verschuivingen in de grote middenmoot plaats zullen vinden. Voor Westerwolde is het zaak de lijn van de afgelopen weken door te trekken om aan het eind van de rit de gevreesde nacompetitie te ontlopen. En wie weet kan de onverdiende nederlaag in eigen huis tegen Groninger Boys komende zondag worden weggepoetst als de reis richting Stad gaat. 

Opstelling Westerwolde: Bas Boonman – Mark Geukes (46 min. Julian Smid) – Tex van Kalmthout (83 min. Ben Ophof) – Rik te Velde (65 min. Sander van Hoorn) – Rudolf Riks © – Elroy v/d West – Bart Nieland – Merill Wakker – Kevin v/d Laan – René v/d Laan – Frank Riks Ook op de bank: Wilco Huls – Mikai Luijten – Joran Luijten – Robert Bruggers 

Scheidsrechter: dhr. J. Reints uit Onstwedde
Aantal toeschouwers: 125
Amusementswaarde: 7