Afbeelding

Westerwolde loopt tegen vierde nederlaag aan

Algemeen

WEERDINGE - Westerwolde is er ook in haar vijfde competitiewedstrijd niet in geslaagd de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Tegen het nog ongeslagen Weerdinge liep de ploeg van trainers Richard Streuding en Merill Wakker na een teleurstellende wedstrijd tegen opnieuw tegen een 3-0 nederlaag aan. 

Het getankte vertrouwen uit de bekerwedstrijd tegen Helpman bleek deze middag ver te zoeken en mede door persoonlijke verdedigingsfouten waren de Vlagtwedders andermaal vrij snel de onderliggende partij. De eerste twintig minuten op het fraai gelegen sportpark De Luwte in Weerdinge kon Westerwolde nog behoorlijk goed meekomen met de thuisploeg en golfde het spel op de hobbelige grasmat voortdurend heen en weer. Hoewel Weerdinge een klein veldoverwicht had, was het Westerwolde dat in de persoon van René van der Laan dacht vrije doortocht richting doelman Thomas van Klinken van Weerdinge te hebben, maar een ‘scherp’ vlaggende assistent-scheidsrechter Pruim meende na enig wachten buitenspel te hebben geconstateerd. 

De eerste aderlating voor Westerwolde was het uitvallen van Bart Nieland. Al in de 16e minuut moest hij met een spierblessure het veld verlaten en werd vervangen door de in de selectie teruggekeerde Mark Geukes. In de 28e minuut viel de eerste van de drie doelpunten. Na een aantal verdedigende missers, die eigenlijk op dit niveau niet gemaakt mogen worden, was het Joe Zwart die namens Weerdinge bij de tweede paal diagonaal hard uithaalde en daarmee doelman Boonman kansloos liet: 1-0. Na deze tegentreffer lukte het Westerwolde niet in de wedstrijd te blijven zoals dat aanvankelijk het geval was, waarna opnieuw na een persoonlijke fout de ruststand werd neergezet. Op slag van rust kreeg Jarne Woltman vrije doorgang richting Boonman, waarna hij hem wist te omspelen en op simpele wijze de bal tegen het net kon duwen: 2-0. Scheidsrechter Assen stuurde beide ploegen vrij snel hierna naar de thee. Helaas legde Ben Ophof deze gang richting de kleedkamer af met een naar zich liet aanzien behoorlijk gekneusde hand. 

Na de hervatting werd de wedstrijd al vrij snel in het slot gegooid, wederom door Woltman. In de 58e minuut wist hij andermaal het net te vinden en bepaalde met zijn tweede treffer van de middag de uitslag van deze wedstrijd: 3-0. Qua spelniveau had de tweede helft van de wedstrijd verder niet veel om het lijf. Daar waar Weerdinge nog tot een aantal serieuze kansen kwam, was het kenmerkend voor de gasten uit Vlagtwedde dat de eerste echte mogelijkheid pas in de 70e minuut tot stand kwam. Vrij voor keeper Van Klinken van Weerdinge mikte René van der Laan de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Een goed schot van invaller Mark Geukes werd daarna op prima manier onschadelijk gemaakt. Nadat diezelfde Geukes in de 50e minuut al een gele kaart had gekregen van arbiter Assen, meende de leidsman hem in de 85e minuut nogmaals op geel te moeten trakteren. Na deze veldverwijdering werd nog een goal afgekeurd voor Weerdinge, waarna Assen voor het einde floot. 

Het zal voor de Vlagtwedder formatie nog een hele toer worden de aansluiting bij de ploegen in het rechterrijtje te behouden, zeker als zondag koploper Groninger Boys op bezoek komt en een week later de heuse derby tegen Veelerveen op het programma staat. De wedstrijd op sportpark De Barlage begint om 14.00 uur. 

Opstelling Westerwolde: Bas Boonman – Joran Luijten (75e min. Wilco Huls) – Rudolf Riks – Rik te Velde (46e min. Milan Kater) – Tex van Kalmthout – Julian Smid – Kevin v/d Laan – Bart Nieland (16e min. Mark Geukes) – René v/d Laan – Ben Ophof (46e min. Rudie Bergman) – Frank Riks 

Scheidsrechter: dhr. M.J. Assen
Aantal toeschouwers: 75
Amusementswaarde: 6