Afbeelding

Westerwolde op strijdlust naar gelijkspel tegen Twedo

Sport

VEENOORD/NIEUW-AMSTERDAM - Op een hobbelig en slecht bespeelbaar veld in tweelingdorp Veenoord/Nieuw-Amsterdam heeft Westerwolde donderdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Twedo.

Door het gemis van vijf basisspelers moest het elftal van trainer Richard Streuding behoorlijk op de kop worden gezet, maar de vervangers weerden zich prima. Na het eerste fluitsignaal en een fase van aftasten was het Twedo dat steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Een aantal overtredinkjes en een serie uitstekende parades van de laatste weken in prima vorm verkerende doelman Rudie Bergman, zorgden ervoor dat de stand lang in evenwicht bleef. In de 28e minuut leek daar verandering in te komen toen scheidsrechter Lubberts een overtreding van captain Rudolf Riks binnen de zestien met de meest zware sanctie bestrafte. De door Daniël Mulder goed ingeschoten strafschop werd echter op overtuigende wijze door Bergman gestopt. Bij een van de sporadische tegenaanvallen van Westerwolde werd Merill Wakker op ongeveer 25 meter van het doel op onreglementaire wijze afgestopt. Arjen Heidekamp ontfermde zich over de bal en waarschijnlijk heeft doelman Manting van Twedo de bal alleen maar horen voorbij komen. Als een streep verdween de bal achter de goalie van de thuisclub: 0-1. Met dit moment van de wedstrijd scoorde de middenvelder, die na enig blessureleed steeds beter zijn draai lijkt te vinden, zijn vijftigste treffer op seniorenniveau en behaalde hiermee zijn tweede ‘ster’. Tot de rust bleven de gasten vrij makkelijk overeind.

In de tweede helft een sterk aandringend Twedo, dat uit alle macht probeerde de gelijkmaker te forceren. Met enig kunst- en vliegwerk bleef Westerwolde lang overeind, waardoor lichte frustratie bij Twedo steeds meer zichtbaar werd. Waar Westerwolde gele kaarten kreeg voor onder meer tijdrekken en het wegtrappen van een bal, bleven zwaardere overtredingen van de thuisploeg onbestraft. Toch wisten de mannen van trainer Jannes de Lange diep in de tweede helft de gelijkmaker te scoren. Vanuit een scrimmage wist Dimitri Lazaridis de bal in de 78e minuut het beslissende tikje te geven, waardoor de bal in de rechterbenedenhoek hobbelde. Met de nodige strijdlust bleef Westerwolde in het restant van het duel keurig overeind en konden de Vlagtwedders met een punt in de tas de terugreis aanvaarden.

Westerwolde heeft nu wel meer verliespunten dan Sellingen en FC Ter Apel ‘96, maar staat voorlopig nog steeds op de vierde plaats in de 3e klasse C. Zondag wacht in Ter Apel de plaatselijke FC.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Thorben Hulsman – Rik te Velde (72e min. Martin Boer) – Rudolf Riks (C) – Elroy v.d. West – Arjen Heidekamp – Lars van Ravenhorst – Merill Wakker – René v.d. Laan – Ben Ophof (80e min. Tex van Kalmthout) – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. J. Lubberts