Het team van Jumbo Froukje Sloot is maar wat trots op het winnen van de ZO2Z Award 2023-2024. (eigen foto)
Het team van Jumbo Froukje Sloot is maar wat trots op het winnen van de ZO2Z Award 2023-2024. (eigen foto)

Jumbo Froukje Sloot uitgeroepen tot beste supermarktondernemer

Algemeen

STADSKANAAL - Froukje van Jumbo Froukje Sloot in Stadskanaal heeft de ZO2Z Award 2023-2024 gewonnen en is de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland. 

De tweejaarlijkse prijs - een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig retailondernemers - is uitgereikt tijdens de Dag van het Vakcentrum. Met de prijs wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandige ondernemer voor de Nederlandse economie en de lokale gemeenschap benadrukken. De deelnemers hebben een intensief selectietraject doorlopen met onder meer een klantenonderzoek, een schriftelijke vragenronde en een gesprek. 

Breder dan eigen winkel
De winkel is volgens de jury opvallend qua inrichting: er is duidelijk gedacht vanuit de beleving van de klant. Zowel in de keuken als op de versafdelingen is er een overvloed aan ambachtelijke producten, waaronder veel streekproducten. De aanwezigheid van een ambachtelijke slager bewijst de inzet op kwaliteit. Voor de jury is mede bepalend geweest dat de winkel zich breed inzet voor de branche en de medewerkers. Eigenaresse Froukje is betrokken bij diverse (sportieve) initiatieven die worden georganiseerd in Stadskanaal en als adviseur van het Noorderpoort en Ubbo Emmius draagt ze, samen met zoon Raymond, bij aan een goede opleiding voor jongeren. Verder is Froukje lid van het bestuur van het Bedrijfstakpensioenfonds Levensmiddelenbedrijf, de ondernemersvereniging Jumbo en brancheorganisatie Vakcentrum. Voor Froukje was het de derde keer dat zij in de finale stond. In 2017 werd zij nog derde en in 2019 veroverde ze een tweede plaats. In 2021 werd de competitie vanwege corona niet georganiseerd.

Super Supermarkt Keurmerk
Jumbo Froukje Sloot heeft ook het Super Supermarkt Keurmerk, het keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die duurzaam, lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen.