Afbeelding

Mary Stenekes exposeert in Bibliotheek Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - De stralende kunstwerken van Mary Stenekes uit Stadskanaal zijn van 14 november tot 16 januari te zien in de Bibliotheek Stadskanaal. 

De kunstenares, die vooral fantasiebeelden maakt, exposeert met oud en nieuw werk. Mary Stenekes woont in Stadskanaal, is getrouwd, moeder van twee dochters en oma van vier kleinkinderen. Dat Mary niet voor één gat te vangen is qua kunstige uitingen, blijkt uit haar diversiteit aan creativiteit. Ze maakt beelden van weelderige vrouwenfiguren tot aan strakke beschilderde hakschoenen.

Haar hele leven is Mary Stenekes creatief bezig geweest. In de jaren dat ze een fulltime baan had en het gezinsleven een hele grote rol speelde kwam creativiteit op een laag pitje te staan. Enkele jaren voor haar pensionering heeft ze zich weer toegelegd op schilderen met acrylverf op doek. Via lessen en workshops heeft ze zich verder ontwikkeld en ze maakt nog altijd deel uit van deze schildergroep. Tijdens deze lessen en workshops kwam ze in aanraking met textielverharder, een veelzijdig product waar je ook een soort klei van kunt maken. Hiermee maakte ze een groei in haar creatieve proces met als gevolg dat ze nu ook fantasiebeelden maakt. Mary: ,,Het maken van deze beelden brengt mij zoveel plezier, dit is voor mij het belangrijkste.’’ Ze werkt ook in opdracht.

De expositie is gratis te bezichtigen.