De dorpsbrunch stond in teken van 'verbinding en ontmoeten'.
De dorpsbrunch stond in teken van 'verbinding en ontmoeten'. (Eigen foto)

‘Kwiekstee Gasselternijveen’ van start tijdens geslaagde dorpsbrunch

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - Dorpscoöperatie De Brug heeft zondag, na een onderbreking van twee coronajaren, weer een dorpsbrunch voor alle inwoners van Gasselternijveen gehouden. 

De dorpsbrunch stond in het teken van ontmoeten en verbinden, iets waar de dorpscoöperatie zich graag voor beijvert. Ruim 100 mensen waren naar sportzaal De Strohalm gekomen om te genieten van een eenvoudige, maar lekkere brunch, die mede dankzij een subsidie van het Oranjefonds gratis aangeboden kon worden. 

Tijdens de brunch werd ook de actie ‘Kwiekstee Gasselternijveen’ geïntroduceerd. Een kwiekstee is kort samengevat een plek waar samengewerkt wordt aan het vergroten van de levenskwaliteit. Het is de bedoeling dat door en voor iedereen geïnvesteerd wordt in een kwieker leven. In de maand november zal een werkgroep op duidelijk zichtbare wijze in het dorp aan de slag gaan en het gesprek proberen aan te gaan met zoveel mogelijk inwoners om informatie en ideeën op te halen. Het kan allemaal gevolgd worden op de social media of via www.kwiekstee.nl/gasselternijveen

De bezoekers van de brunch waren allemaal zonder uitzondering zeer tevreden en gaven aan dat de dorpsbrunch zeker voor herhaling vatbaar is.