Nieuwe inwoners van Gasselternijveen krijgen warm welkom in Mfc De Spil.
Nieuwe inwoners van Gasselternijveen krijgen warm welkom in Mfc De Spil. (Foto: Henry Koops)

Warm welkom voor inwoners Gasselternijveen

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN – Dorpscoöperatie De Brug in Gasselternijveen zal op zaterdag 2 oktober een Warm welkom houden voor nieuwe inwoners van het dorp.

,,De afgelopen tijd zijn er heel wat nieuwe inwoners in Gasselternijveen komen wonen en daarnaast er zijn ook best wel veel inwoners, die al wat langer in Gasselternijveen wonen, maar er nog niet aan toe zijn gekomen om het dorp echt te leren kennen”, zegt Piet Wolters van De Brug. ,,Natuurlijk zijn er ook inwoners die weliswaar al heel lang in ons dorp wonen en die het misschien wel fijn vinden om de nieuwe inwoners te leren kennen of wegwijs willen maken in ons dorp. Voor al die inwoners organiseren wij een warm welkom.” 

De nieuwe inwoners kunnen van 16.00 tot 17.30 uur een informatiemarkt bezoeken in sporthal De Strohalm. Op de markt presenteren de verenigingen en organisaties uit het dorp zich. Vervolgens wordt er van 18.00 tot 19.00 uur in Mfc De Spil een broodmaltijd met soep geserveerd. Het avondprogramma begint om 19.15 uur met een presentatie over het dorp door historische vereniging en de dorpscoöperatie. Dit wordt vervolgd met de Nieveenster (taol)quiz door een Nieveenster boertje. En tot 22.00 uur is er muziek van de lokale troubadour Andries Middelbos. Hij zingt onder andere een speciaal gecomponeerd welkomstlied.