Afbeelding

Beweegmaand in Onstwedde

Algemeen

ONSTWEDDE - Stichting Welstad organiseert deze maand in samenwerking met Zorghuis Samen en Veilig Verkeer Nederland (VVN) twee beweegmomenten. 

Op woensdag 5 oktober wordt vanaf Zorghuis Samen in Onstwedde een Rollator Wandeltocht gehouden. Er wordt gestart om 14.00 uur, waarna maximaal dertig deelnemers samen naar het bos wandelen voor een koffiestop. Er is een gevarieerd programma opgesteld met ook nog extra beweegmomenten en een verrassing.

Scootmobielcursus
Op dinsdag 18 oktober wordt samen met VVN en Mobi-Care van 13.00 tot 16.00 uur een scootmobielcursus gehouden bij Zorghuis Samen. ,,We gaan uit van maximaal vijftien deelnemers. Het plan is om drie groepen (van 5 deelnemers) te maken: één voor theorie over veilig gebruik in verkeer door Veilig Verkeer Nederland, één voor een vaardigheidsparcours en een controle door Mobi-Care op het parkeerterrein en één om een proefronde te maken door Onstwedde’’, zegt buurtwerker Arnesto Ovaa. Aan het einde krijgen alle deelnemers een vaardigheidscertificaat.

Opgave is mogelijk bij Zorghuis Samen via 0599-241539 (maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur) of info@zorghuis-samen.nl.