Het dorp Onstwedde in vroeger tijden. (foto: Streekhistorisch Centrum)
Het dorp Onstwedde in vroeger tijden. (foto: Streekhistorisch Centrum)

Oud-Hollandse middag in De Bolster

Algemeen

ONSTWEDDE - De Bibliotheek Onstwedde organiseert op woensdag 15 september een oud-Hollandse middag in samenwerking met Welstad, Smallsteps en De Zijlen. 

Van 12.30 tot 16.30 uur zijn er verschillende activiteiten in en rondom De Bolster in Onstwedde. Jong en oud kunnen genieten van verschillende activiteiten. Zo neemt de Groningse verteller Klaas Meijer oude gebruiken uit de omgeving van Onstwedde onder de loep en richt het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal een fototentoonstelling in. 

De oud-Hollandse middag wordt een feest der herkenning, onder meer met oude gerechten en eetgewoonten. Proef een Gerritje of ontdek welke gerechten je kan maken van ‘vergeten’ groenten. Voor de kinderen zijn er oud-Hollandse spelletjes en leest voorlezer Niesje voor uit de boekjes van Ot en Sien. En natuurlijk worden er ook oud-Hollandse liedjes gezongen. Tot slot kunnen de bezoekers in de bibliotheek meedoen aan een prijsvraag. Ze kunnen raden welke oude voorwerpen er staan en kans maken op een mooie prijs. 

Deelname is gratis.