Bert en Kees Visscher.
Bert en Kees Visscher.

Bert Visscher en Martijje treden op in d’Rentmeester

Algemeen

VALTHERMOND - Zowel het Gronings als het Drents komen deze week aan bod in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond. 

Op donderdagavond 6 oktober trapt Bert Visscher af met verhalen van zijn vader: Al jaren staat bij Bert de tas in de kast waarmee vader Kees jarenlang van zaal naar zaal reisde. Een tas vol korte Groningerverhalen en conferences waarmee hij een groot publiek liet huilen van het lachen, maar ook ontroerde. Ongelooflijk populair waren de wekelijkse verhaaltjes op Radio Noord onder de titel ‘Zo dag en deur’. Nu Kees precies vijftien jaar geleden overleed is het tijd om de tas af te stoffen en de verhalen nog eens te vertellen. Zoon Bert waagt zich hier nu aan. Nooit eerder heeft hij iets in het Gronings gedaan, maar met trots neemt hij deze uitdaging aan. Tussendoor zingt hij nummers uit Kees’ oude platenkoffer, begeleid door Reinout Douma. 

Op zaterdag 8 oktober wordt vlot overgeschakeld naar het Drents met een optreden van Martijje en Band. Martijje kijkt vooruit, want er is altijd hoop of ergens een mooi uitzicht. Het publiek kan zich laten meenemen door de zangeres en haar band naar het Drenthe van nu, naar verhalen in een nieuw geluid vol met roots, blues en gospelinvloeden. Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘Lady of Jazz’, maar ze zingt ook pop en samba. Op haar nieuwe album ‘Zicht’, waarop onder andere ook Sven Hammond is te horen, klinkt de blues door. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in Grolloo? De Drentse taal is de rode draad van haar carrière als zangeres. 

Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De voorstelling van Bert Visscher is uitverkocht, voor het optreden van Martijje zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn te bestellen via www.drentmeester.nl.