Onder begeleiding kon een rondleiding worden gevolgd in de fabriek die normaal gesloten niet toegankelijk is. (foto: Auniek Klijnstra)
Onder begeleiding kon een rondleiding worden gevolgd in de fabriek die normaal gesloten niet toegankelijk is. (foto: Auniek Klijnstra)

Nostalgie en toekomst komen samen in Land van Aine

Algemeen

TER APEL - Ecodorp Land van Aine in Ter Apel was afgelopen weekend een van de deelnemende partijen tijdens de Open Monumentendagen. 

Belangstellenden konden zowel zaterdag als zondag terecht op het terrein rondom de voormalige aardappelmeelfabriek aan het Ruiten A Kanaal Zuid 13. ,,We hebben over het hele weekend zo’n 250 bezoekers mogen verwelkomen, dat is veel meer dan we hadden verwacht’’, zegt Fenna Janssen van Land van Aine. Er werden meerdere rondleidingen gegeven in de oude aardappelmeelfabriek, iets wat op veel belangstelling kon rekenen. ,,Er waren veel mensen uit Ter Apel en de rest van Westerwolde, maar ook veel oud-medewerkers die de mooiste verhalen hadden. En ook hun kinderen vertelden allerlei mooie anekdotes over hun belevenissen in de fabriek. Daarnaast waren veel mensen toch ook wel nieuwsgierig naar het ecodorp en wat we hier zoal doen. Een mooie combinatie van nostalgie en de toekomst dus.’’

Op zaterdag 22 oktober organiseert Land van Aine wederom een open dag, waar bezoekers van 11.00 tot 15.00 uur welkom zijn. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via receptie@ecodorplandvanaine.nl