Hunebed D27 bij Borger. (foto: Het Drentse Landschap/Hans Dekker)
Hunebed D27 bij Borger. (foto: Het Drentse Landschap/Hans Dekker)

Fietstocht langs hunebedden

Algemeen

BORGER - Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 21 augustus een fietstocht langs hunebedden in de omgeving van Borger. 

Samen met Wolter ter Steege, gids van Prehistorisch Drenthe, voert de tocht door een prachtig stukje Hondsruggebied in de omgeving van Borger, Bronneger en Drouwen. Onderweg wordt regelmatig even stilgestaan bij verschillende hunebedden en ingegaan op allerlei vragen en thema’s zoals wie de hunebedden hebben gebouwd, hoe ze dat deden en van welke soort stenen, waar die keien vandaan kwamen, of hunebedden alleen werden gebruikt om mensen te begraven of mogelijk (ook) een andere functie hadden. Maar ook vragen als welke voorwerpen werden aangetroffen bij opgravingen en waarom er soms met wichelroedes rondlopen bij hunebedden komen voorbij. Wellicht is er zelfs tijd om zelf met een wichelroede aan de slag te gaan.

De 2,5 uur durende tocht is geschikt voor zowel gewone als elektrische fietsen, de snelheid wordt waar nodig aangepast. De afstand is zo’n 15 kilometer en start om 14.00 uur in Borger. Na aanmelding ontvangen de deelnemers meer details. 

Aanmelden is noodzakelijk en kan via https://www.drentslandschap.nl/event/fietstocht-hunebedden.