Hunebed D30, dat bij Exloo ligt. (foto: Het Drentse Landschap/Jolijt Dijkstra)
Hunebed D30, dat bij Exloo ligt. (foto: Het Drentse Landschap/Jolijt Dijkstra)

Dagwandeling langs hunebedden

Algemeen

EXLOO - Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 21 augustus een dagwandeling over de Hondsrug rondom Exloo.

De wandeling start bij hunebed D30. De deelnemers wandelen door het Exloërbos en over de hoge bollende essen bij Exloo. Ten zuiden van Exloo zijn aan de rand van een oeroud droogdal de resten van hunebed D31 te vinden. Via het Hunzebos gaat het over het golvende Odoornerzand door naar het Molenveld, waar de heide prachtig paars kleurt. Na nog een stukje door het bos komen de wandelaars terug bij het startpunt.

Tijdens de 15 kilometer lange wandeling vertelt de gids regelmatig iets over de hunebedden, de vorming van het landschap en de natuur onderweg. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om van al het moois onderweg te genieten. Er is een lunchpauze in het veld, dus de deelnemers moeten genoeg te eten en te drinken meenemen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via https://www.drentslandschap.nl/event/hunebedden-dagwandeling. De wandeling duurt zo’n vijf uur en start om 10.00 uur. Na aanmelding krijgen de deelnemers de exacte locatie doorgegeven.