De nieuwe stadstuin in het centrum van Stadskanaal. (foto: De Nieuwsbode)
De nieuwe stadstuin in het centrum van Stadskanaal. (foto: De Nieuwsbode)

Vernieuwd centrum Stadskanaal wordt feestelijk geopend

Algemeen

STADSKANAAL - Na jaren hard werken is het vernieuwde centrum van Stadskanaal klaar en dat wordt groots gevierd met Sfeervol Stadskanaal. 

Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 juni wordt het centrum omgetoverd tot een heus festivalterrein met muziek, eten en te gekke acties. Drie dagen lang zijn er diverse activiteiten. Iedere dag heeft zijn eigen thema en binnen dat thema wordt er van alles georganiseerd. 

Op donderdag 23 juni is het thema ‘Food & Music’. Het hele centrum is het toneel van een heus foodfestival met foodtrucks en smakelijke producten van lokale ondernemers. Op vrijdag 24 juni is er ‘Midsummernight Shopping’. De winkels zijn tot 22.00 uur geopend en worden in zomerse sferen aangekleed. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht, want er staan foodtrucks en etenskraampjes om de heerlijkste gerechten te serveren. Het winkelend publiek kan op zaterdag 25 juni vanaf 13.00 uur genieten van muziek tijdens een speciale editie van Muzikaal Stadskanaal. Op de diverse plein is muzikaal talent te vinden, bezoekers kunnen meedoen aan de Pimp your Socials-workshop van Impacter Stadskanaal en ze kunnen zich wanen in ‘die goeie ouwe tijd’ met de leden van de Historische Fietsgroep Noord. Zij fietsen in klederdracht op fietsen van vroeger door het centrum.  

Daarnaast kunnen kinderen drie dagen lang meedoen aan de kinderspeurtocht ‘Koen de wegenbouwer’, er zijn verschillende kinderactiviteiten zoals een zweefmolen en een rodeostier, ze kunnen met hun favoriete Disneykarakter op de foto en hun gameskills laten zien in de unieke Game Area. Ook is er weer live muziek. 

De officiële opening van het centrum vindt donderdag 23 juni tussen 15.00 en 17.00 uur plaats in de nieuw aangelegde Stadstuin tegenover het gemeentehuis. Singer-songwriter Jason Staal zal de videoclip presenteren van het nummer ‘Samen Stadskanaal’ en ook optreden. Het nummer door, over en voor Stadskanaal is speciaal voor deze gelegenheid geschreven. 

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.SfeervolStadskanaal.nl.