Afbeelding

Open atelier bij Stien Breedveld

Algemeen

ALTEVEER - De achtste editie plaats van het Landelijk Atelierweekend vindt op zaterdag 25 en zondag 26 juni plaats. waaraan meer dan 200 ateliers in heel Nederland deelnemen.

Kunstliefhebbers in heel Nederland krijgen de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar in de buurt om zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek, met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. In de provincie Groningen is onder meer het atelier van Stien Breedveld in Alteveer te bezoeken op beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig.

Workshops, exposities en demonstraties
Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend is te vinden welke ateliers extra activiteiten organiseren. Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis.