De Hasseberg bij Sellingen. (eigen foto)
De Hasseberg bij Sellingen. (eigen foto)

Natuurwandeling langs Hasseberg en Zuidveld

Algemeen

SELLINGEN - Staatsbosbeheer Westerwolde organiseert op zondag 24 april een natuurwandeling voor deelnemers vanaf 10 jaar. 

Vanaf de Hasseberg - met z’n 14,2 meter het hoogste natuurlijke punt van de provincie Groningen - wandelen de deelnemers via de Duitse grens naar Zuidveld. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van de Hasseberg, de vroegere veenwegen uit de IJzertijd en een heks (Hasje) die eenzame reizigers ’s nachts lokte met een vuurtje, zodat ze in het omringend moeras verdronken. Na Zuidveld wordt de Ruiten Aa overgestoken en gaat de route naar het Sellingerbos.

Dieren zoals hazen, reeën en vele soorten vogels laten zich vaak zien, dus een verrekijker kan meegenomen worden. De route gaat over smalle, onverharde paden en is daardoor niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Verder wordt de deelnemers aangeraden zich te kleden op het weer en stevig schoeisel aan te trekken. 

De 2,5 uur durende wandeling start om 10.00 uur bij het sluizencomplex op de kruising van Ruiten Aa Kanaal West III/IV en Hassebergweg 43 in Sellingen. De totale route is ongeveer 8 kilometer lang. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/westerwolde/natuur-en-historiewandeling-hasseberg-en-zuidveld.