Orkest op maat! geeft zaterdagavond een concert in Theater Geert Teis in Stadskanaal. (foto: Sander Blom)
Orkest op maat! geeft zaterdagavond een concert in Theater Geert Teis in Stadskanaal. (foto: Sander Blom)

Orkest op maat! speelt in Theater Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL - Orkest op maat! is een ambitieus, plezierig en origineel projectorkest dat bestaat uit meer dan 75 amateurmuzikanten uit Noord-Nederland. 

Orkest op maat! heeft als doelstelling om blaasmuziek met de inzet van een groot fanfare-orkest bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het orkest zoekt hiervoor samenwerking met professionele (streek)artiesten. Voor muzikanten vormt het orkest een nieuwe inspiratiebron. In dorpen waar nog relatief kleine muziekverenigingen actief zijn, is er een grote behoefte aan een dergelijk groot projectorkest, zonder leegloop van de eigen muziekvereniging. Hier kan nieuwe samenspelervaring worden opgedaan en daarnaast kan het zelfs ‘slapende’ muzikanten stimuleren om over de drempel te helpen om zich zonder wekelijkse verplichtingen aan te sluiten. Tot slot levert het orkest een belangrijke bijdrage aan de onderlinge muzikale verbondenheid uit de noordelijke provincies.

Het orkest heeft de intentie om jaarlijks een concert neer te zetten in een theater, met medewerking van professionele (streek)artiesten. ,,Door deze formule kunnen we met ieder concert nieuwe muzikanten bereiken. Dat maakt het orkest toekomstbestendig.’’ Op zaterdag 2 april treedt het orkest op in Theater Geert Teis in Stadskanaal met muzikale medewerking van streektaalartiesten Klaas Spekken en Irene Wilkens. Joost van der Beek zal hen begeleiden op gitaar. Het orkest speelt onder meer klassiek, popmuziek, filmmuziek en stukken van deze tijd. ,,Het wordt een avondvullend programma voor iedereen.’’ Het concert begint om 20.00 uur. Tickets zijn te bestellen via www.theatergeertteis.nl of verkrijgbaar aan de theaterkassa.