De voorde in de Ruiten Aa met kabbelend water van stroomversnellinkjes. (foto: Staatsbosbeheer)
De voorde in de Ruiten Aa met kabbelend water van stroomversnellinkjes. (foto: Staatsbosbeheer)

Natuurwandeling in dal van Ruiten Aa

Algemeen

TER APEL - Staatsbosbeheer Westerwolde organiseert op zondag 10 april een natuurwandeling voor deelnemers vanaf 10 jaar. 

In de voetsporen van de vroegere kloostermonniken wandelen de deelnemers samen met de boswachter ongeveer 8,5 kilometer via het Kloosterbos langs het beekje de Ruiten Aa naar drie andere bossen: het Meebos, Roelagebos en Tempelbos. De vier bossen verschillen allen in biotoop. Onderweg komt men een voorde in de Ruiten Aa tegen met kabbelend water van stroomversnellinkjes. Ook is een akkertje te zien, wouden van varens en oude bomen. Ook dieren zoals spechten, buizerds en reeën laten zich vaak zien, dus een verrekijker is een aanrader om mee te nemen. De natuurgids kent de omgeving op z’n duimpje en weet er alles over te vertellen. De route gaat over smalle, onverharde paden en is dus niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Verder wordt de deelnemers aangeraden zich te kleden op het weer en stevig schoeisel aan te trekken. 

De drie uur durende wandeling start om 9.30 uur bij Hotel Boschhuis in Ter Apel. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/ontdekterapelerbossen.