Afbeelding

Borger-Odoorn onderzoekt opvang vluchtelingen Oekraïne

Algemeen

EXLOO - De gemeenteraad van Borger-Odoorn heeft raadsbreed een motie aangenomen van de ChristenUnie om te bekijken welke opvangmogelijkheden er zijn voor Oekraïense vluchtelingen. 

Aanleiding is de inval van Rusland in Oekraïne waar nu een oorlog gaande is. ,,Het ondenkbare is gebeurd in Europa.’’ De motie roept het college onder andere op om onderzoek te doen naar mogelijkheden tot het opvangen van vluchtelingen en hierover met diverse maatschappelijke organisaties in gesprek te gaan. Alle fracties in de gemeenteraad steunen het initiatief van de ChristenUnie, waardoor de motie unaniem is ingediend. 

,,We dachten dat onze vrijheid en welvaart vanzelfsprekend waren in Europa. Door de inval van Rusland in Oekraïne is er nu al een grote stroom vluchtelingen (meest vrouwen en kinderen) op gang gekomen die alles hebben moeten achterlaten. Er hebben zich inmiddels al vele vluchtelingen uit Oekraïne gemeld bij het AZC in Ter Apel’’, zegt Erik Braam van de ChristenUnie. Hij vindt dat Borger-Odoorn een gastvrije en barmhartige gemeente dient te zijn. Daarom heeft hij het initiatief voor deze motie genomen. Hij is dankbaar voor de steun van alle andere partijen. 

Vorige week is een zelfde motie – op initiatief van de ChristenUnie Stadskanaal - unaniem ingediend in de gemeenteraad van Stadskanaal. ,,Fijn dat we zo een gastvrije en barmhartige regio mogen zijn’’, zegt Erik Braam.