Johan Hamster stopt na de gemeenteraadsverkiezingen als wethouder in Stadskanaal. (foto: Biblionet Groningen/Stella Dekker)
Johan Hamster stopt na de gemeenteraadsverkiezingen als wethouder in Stadskanaal. (foto: Biblionet Groningen/Stella Dekker)

Johan Hamster stopt na 12 jaar als wethouder

Algemeen

STADSKANAAL - Johan Hamster van de ChristenUnie Stadskanaal heeft aangegeven na 12 jaar wethouderschap niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn in Stadskanaal. 

,,Na drie mooie en intensieve periodes wordt het voor mij straks tijd voor een nieuwe werkomgeving. Ik vind sowieso ook dat het voor politieke bestuurders goed is om na twee of drie termijnen ruimte te maken’’, aldus Hamster. Wat hij gaat doen na de gemeenteraadsverkiezingen, weet Hamster nog niet. ,,Openbaar bestuur ligt me wel, dus voor voortzetting op een andere plek en in een andere functie sta ik zeker open.’’ 

De ChristenUnie heeft Ingrid Sterenborg uit Onstwedde naar voren geschoven als kandidaat-wethouder.

Beste bestuurder
De 39-jarige Hamster begon op zijn 18e als fractieondersteuner bij de ChristenUnie in Stadskanaal, waarna hij in 2006 raadslid werd. In 2010 werd hij wethouder. Begin dit jaar werd de Knoalster uitgeroepen tot Beste Bestuurder van Nederland.