Manuel Claasen geeft op zondag 24 oktober een lezing over romantiek met een grote en kleine r. (eigen foto)
Manuel Claasen geeft op zondag 24 oktober een lezing over romantiek met een grote en kleine r. (eigen foto)

Lezing over romantiek met een grote en een kleine r

Algemeen

STADSKANAAL - Manuel Claasen geeft op zondag 24 oktober een voordracht in de bibliotheek van Stadskanaal in het kader van de zondagmiddagactiviteiten van het Streekhistorisch Centrum. 

Claasen is een vaste spreker en deze keer houdt hij zijn ‘causerie’ over (de) romantiek, zowel met een grote als een kleine ‘r’. Het begrip ‘romantiek’ heeft twee ladingen. Enerzijds wordt de term gehanteerd in alledaagse taal, zoals bij ‘een romantisch dinertje’ of ‘een romantische bruidsjapon’, anderzijds is er de term waarmee de grote 19e-eeuwse Europese cultuurstroming wordt aangeduid: Romantiek met een hoofdletter. Wat hebben deze twee begrippen met elkaar te maken? Het is een gecompliceerd geheel van overeenkomsten en verschillen. Manuel zal proberen enige helderheid in deze ingewikkelde materie te brengen met voorbeelden uit kunst, literatuur en muziek.

De lezing begint om 14.30 uur, reserveren wordt zeer aanbevolen. Dat kan via www.streekhistorischcentrum.nl met de reserveerknop op de homepage. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Stadskanaal aan de Continentenlaan 2. Het tonen van de QR-code bij de coronacheck is verplicht.