Bob en Janny Bossema uit Stadskanaal zijn al zes decennia gelukkig met elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)
Bob en Janny Bossema uit Stadskanaal zijn al zes decennia gelukkig met elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)

Bob en Janny Bossema zijn 60 jaar getrouwd

Algemeen

STADSKANAAL - De 84-jarige Bob Bossema en zijn even oude vrouw Janny van Beilen uit Stadskanaal hebben zondag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Bob wordt geboren in Stadskanaal, Janny ziet het levenslicht in Nieuw-Buinen. De twee ontmoeten elkaar in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Na vier jaar trouwen ze op 26 september 1961. Bos werkt zijn hele werkzame leven bij Philips in zijn geboorteplaats. Janny heeft jarenlang gewerkt bij Scholten Textiel in Stadskanaal. De twee krijgen samen drie kinderen: twee dochters en een zoon. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. ,,En over een paar weken zal ons derde achterkleinkind geboren worden’’, aldus Janny.    

De twee hebben altijd in Stadskanaal gewoond. Eerst aan de Gooilandlaan, maar sinds 4,5 jaar wonen ze in de Wiekeflat. Bob is al jarenlang actief bij shantykoor De Noszélie Singers. ,,Zelf mag ik graag sjoelen en zingen bij een zangkoor. Dat heeft lang stil gelegen, maar sinds twee weken kunnen we beiden weer wat meer doen.’’ Het jubilerende echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van wethouder Borgesius van de gemeente Stadskanaal. ,,Daarnaast zijn we met de familie uit eten geweest.’’