Een hoog rapportcijfer hangt vooral sterk samen met in hoeverre bewoners zich thuis voelen in de buurt (het sociale aspect).
Een hoog rapportcijfer hangt vooral sterk samen met in hoeverre bewoners zich thuis voelen in de buurt (het sociale aspect). (foto: Archief Henry Koops)

Inwoners A en H waarderen gemeente met een 8

Algemeen

GIETEN – De gemeente Aa en Hunze is verkozen tot beste gemeente van Drenthe. De inwoners waardeerden de gemeente met het rapportcijfer 8. 

Inwoners van de gemeente Bunnik (provincie Utrecht) zijn van alle Nederlanders het meest tevreden over hun gemeente, ze beoordelen het met een rapportcijfer van 8,3. Dit blijkt uit onderzoek van Nextdoor het netwerk voor buren, dat in samenwerking met wetenschappers van de Vrije Universiteit van Amsterdam is uitgevoerd. 

Bijna 30.000 respondenten uit meer dan 13.000 buurten deden mee aan het onderzoek waarin de leefbaarheid van buurten in Nederland centraal staat. Er zijn vijf belangrijke thema’s nader onderzocht: het contact met buren, de sociale cohesie in de buurt, het aanbod en de kwaliteit van voorzieningen in de buurt, de ervaren veiligheid in de buurt en gevoelens van eenzaamheid. Bij elk thema werd gekeken naar de impact ervan op de score. Zo is er inzicht verkregen in welke sociale aspecten ervoor zorgen dat sommige buurten in Nederland beter gewaardeerd worden dan andere buurten. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de Gemeente Bunnik op betrokkenheid en activiteiten met de buurt bijna twee keer zo hoog scoort als het landelijk gemiddelde.

,,Een hoog rapportcijfer hangt vooral sterk samen met in hoeverre bewoners zich thuis voelen in de buurt (het sociale aspect) en in veel mindere mate met het fysieke aspect zoals de bebouwing en het onderhoud van de woningen,” aldus dr. Smets van de VU Amsterdam. ,,Mensen die hun buurt beter beoordelen, hebben gemiddeld genomen meer contact met de buren en helpen elkaar vaker. Zo geeft 82 procent van de respondenten in de best beoordeelde Leidse buurt Leedewijk-Noord aan dat ze goed contact hebben met buurtgenoten.”

Ook de frequentie van buurtactiviteiten en initiatieven hangt volgens Smets positief samen met de beoordeling van de buurt. Opvallend is wel dat er vaker samen actie wordt gevoerd in de meer welvarende en beter beoordeelde buurten, dan in de minder goed beoordeelde, doorgaans minder welvarende buurten. Vaak wordt gedacht dat ouderen zich ergeren aan buren, maar uit ons onderzoek blijkt juist dat ouderen zich minder vaak ergeren aan hun buren.”

Michel Visser, Community & Partnership Manager Nextdoor Nederland zegt: ,,Uit het onderzoek blijkt dat er een positief verband is tussen de frequentie van het contact met buren en een positieve buurtbeoordeling. Het is mooi om te zien dat buurten waarin de leefbaarheidsscore hoog is, buren elkaar makkelijk weten te vinden, elkaar meer dan gemiddeld helpen en contact met elkaar hebben. Het sociale aspect van je woonomgeving is van groter belang dan de fysieke aspecten en de voorzieningen. Zo zien we dat je buurt gemaakt wordt door mensen; je buren en niet de omgeving.”